Hreflang tag betekenis

Wat is een Hreflang tag?

Een Hreflang tag wordt ingezet voor meertalige websites. Deze tag geeft aan zoekmachinebots aan voor welk land een pagina of website bedoeld is. Een Hreflang tag is dus belangrijk om mee te nemen in je internationale SEO strategie.

Wanneer gebruik je een Hreflang tag?

Stel je hebt een Nederlandse en Belgische website. De content hiervoor lijkt op elkaar aangezien beide websites in het Nederlands zijn geschreven, op wat Vlaamse termen na:). Voor zoekmachines als Google kan het in dit geval verwarrend zijn welke site wordt getoond aan bezoekers. Vaak zie je dat de site met de hoogste autoriteit wint, waardoor de andere site nog verder ondersneeuwt.

Dit voorkom je door beide sites een Hreflang tag mee te geven. De Nederlandse site geef je hreflang=”nl-nl” mee en de Belgische site geef je hreflang=”nl-be” mee.

 

Betekenis Hreflang tag – De tag zelf:

Wat is Click Through Rate

Betekenis Hreflang Tag is duidelijk, en nu?

Zo. De betekenis van de Hreflang Tag weten we nu. Maar hoe ga je zorgen dat je je deze op een goede manier implementeert? Of het nou gaat om plaatsen van Hreflang Tags of hoger scoren met SEO: Your Digital Minds helpt je graag verder op weg! Vraag hieronder geheel vrijblijvend een Quick Scan aan en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Wat maakt ons uniek?

Netwerk met specialisten

Strategisch partner

10+ Jaar ervaring

Transparant

Vraag een gratis Quick Scan aan

Geheel vrijblijvend binnen 5 werkdagen in je inbox!

Klanten

Een greep uit ons portfolio.

Let’s Get Started

Klaar voor groei & verandering? Laten we samen de conversie verhogen.

Open chat
💬 Contact opnemen?
Hi 👋
Kunnen wij jou helpen?