TOFU betekenis (marketing)

Wat betekent de marketingterm TOFU

(Top Of Funnel)

Wat is TOFU voor marketing term? Dit is de afkorting voor Top Of Funnel. Deze marketing term die vaak wordt gebruikt bij het in kaart brengen van je customer journey. Top Of Funnel komt neer, zoals het al doet vermoeden, op ‘bovenaan de trechter’. 

In de TOFU zie je vaak dat mensen voor het eerst in aanraking komen met je merk of product. Dit kan zorgen voor leads die vervolgens in de volgende stap van de funnel worden warm gemaakt door sales/marketing. TOFU is dus in feite de eerste fase die je klant doorloopt in je Customer Journey.

Betekenis TOFU – De complete funnel:

Wat is Click Through Rate

Betekenis TOFU is duidelijk, en nu?

Zo. De betekenis van TOFU weten we nu. Maar hoe ga je je campagnes hier nou op sturen? Of het nou gaat om het in kaart brengen van je funnel met daarin de focus op TOFU of hoger scoren met SEO: Your Digital Minds helpt je graag verder op weg! Vraag hieronder geheel vrijblijvend een Quick Scan aan en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Wat maakt ons uniek?

Netwerk met specialisten

Strategisch partner

10+ Jaar ervaring

Transparant

Vraag een gratis Quick Scan aan

Geheel vrijblijvend binnen 5 werkdagen in je inbox!

Klanten

Een greep uit ons portfolio.

Veel Gestelde Vragen Over Betekenis TOFU
Waar staat de afkorting TOFU voor

De afkorting TOFU staat voor Top Of Funnel en is een marketing term die gebruikt wordt bij het in kaart brengen van de Customer Journey. Dit is letterlijk vertaald de ‘top van de trechter’, wat neerkomt op de eerste contactmomenten van je potentiële klant met je bedrijf.

Wat voor rol speelt TOFU in de Customer Journey?

Dit is de eerste fase van de Customer Journey. Hierin komen potentiële leads voor het eerst in aanraking met je product of dienst.

Welke fases zijn er nog meer?

De twee andere fases zijn MOFU (Middle Of Funnel) en BOFU (Bottom Of Funnel).

Hoe vul ik de TOFU fase in met marketing middelen?

In de TOFU fase gebruik je je vooral op branding om mensen kennis te laten maken met je merk. Heb je hulp nodig bij het invullen van je Customer Journey? Vraag geheel vrijblijvend een Quick Scan aan via de website!

Let’s Get Started

Klaar voor groei & verandering? Laten we samen de conversie verhogen.

Open chat
💬 Contact opnemen?
Hi 👋
Kunnen wij jou helpen?